Projekat finansira
Evropska Unija
Search
Close this search box.

Priručnik za anketiranje poslodavaca u okviru istraživanja tržišta rada 2021/2022. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine – Vodič kroz istraživački instrument

Da bi Federalni zavod za zapošlјavanje i kantonalne službe za zapošlјavanje ostvarili kvalitetnu i trajnu saradnju sa što većim brojem poslodavaca, neophodno je suočavanje sa određenim izazovima i iznalaženje adekvatnih rješenja. Ovo istraživanje je fokusirano na identificiranje klјučnih elemenata saradnje, a kako bi se usluge Zavoda kontinuirano unapređivale.

Podijelite vijest

Primarni cilj istraživanja kretanja na tržištu rada koje se provodi kroz anketiranje poslodavaca je da se uz pomoć kvantitativnog empirijskog pristupa, prikupe i analiziraju osnovne informacije o kretanjima na tržištu rada u Federaciji BiH, te da se na osnovu toga izvrše predviđanja budućih kretanja na tržištu rada, posebno u vezi s potrebama poslodavaca za određenim zanimanjima i specifičnim vještinama radnika. U ovom kompleksnom zadatku anketar ima veoma značajnu ulogu, te je prije svega neophodno da se upozna sa anketnim upitnikom, da ga razumije kako bi mogao pružiti eventualna pojašnjenja ispitanicima, te da u potpunosti vlada tehničkom opremom za unos podataka, kako bi cijeli proces protekao nesmetano.

This image has an empty alt attribute; its file name is pdf-1.png
PREUZMITE