Projekat finansira
Evropska Unija

Vijesti

Koju školu upisati?

Ovaj izvještaj osim pregleda stanja na tržištu rada i u srednjoškolskom obrazovanju ukazuje na specifične smjerove koji se nude u okviru srednjeg obrazovanja, ali i preferiraju od strane učenika. Izvještaj je informativnog karaktera i ne sugeriše na bilo koji način koje bi škole učenici trebali upisati.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i projekat Evropske unije „Unapređenje istraživanja tržišta rada” analizirali su efikasnosti  aktivnih  mjera zapošljavanja u Republici Srpskoj.

Podrška Službe učvrstila temelje „Kućice“

Mladi Bišćanin Edin Ibukić se nakon 10 godina boravka u Rijeci vratio u rodni grad kako bi svojim poduzetničkim duhom potpomogao razvoj lokalne privrede. Njegov najveći pokretač bila je velika želja za poboljšanjem kvalitete življenja u svom okruženju.

Koju školu upisati?

Federalni zavod za zapošljavanje je, sa ciljem boljeg informisanja učenika i roditelja, ali i donosilaca politika izradio izvještaj „Koju školu upisati?“ o stanju i ponudi srednjoškolskog obrazovanja u Federaciji BiH.

Najava događaja: AKADEMIJA ZA UNAPREĐENJE ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA RADA

MODUL 8: EVALUACIJE AKTIVNIH MJERA KORIŠTENJEM PROPENSITY SCORE MATCHING TEHNIKE (UPARIVANJE PO SKLONOSTIMA)

Pripravnički staž – integracija u svijet rada

Uz pomoć Zavoda do uspjeha u zapošljavanju – Priča o Mariji Kovačević, diplomiranoj socijalnoj radnici iz Pala.

Od porodičnog servisa do uspješne kompanije 

Poticajne mjere Zavoda kreiraju nova radna mjesta i nove uspješne kompanije

REZULTATI ANKETIRANJA POSLODAVACA U FEDERACIJI BIH 2021/2022

NA TRŽIŠTU RADA U OVOJ GODINI NAJTRAŽENIJI ĆE BITI PRODAVAČI, BRAVARI, STOLARI, EKONOMISTI, IT STRUČNJACI I FARMACEUTI

Za prikaz preko cijelog ekrana, kliknite na sliku

Istraživanja i analize

Cilj ovog projekta je doprinijeti provedbi prioriteta zapošljavanja pomažući prvenstveno povećanju analitičkih kapaciteta i efikasnosti javnih službi za zapošljavanje. Unutar podstranice „Istraživanje i analize“ čitalac može pronaći istraživačke radove na temu tržišta rada, različite tematske izvještaje, tehničke izvještaje o određenim pitanjima i strateške okvirne dokumente. Preuzimanje i upotreba svih dokumenata je besplatna i ohrabruje se, ali ako se citiraju moraju se navesti odgovarajuće reference vezane za projekat (Projekat tehničke podrške “Unapređenje istraživanja tržišta rada” finansiran od Evropske unije).