Projekat finansira
Evropska Unija

Oglašena slobodna radna mjesta u 2020. godini

Projekat „Unapređenje istraživanja tržišta rada“, koji finansira Evropska unija, je održao radionicu “Poboljšanje kvalitete i količine prikupljenih radnih mjesta” u junu ove godine i svi predstavnici službi za zapošljavanje su pozvani da dostave podatke o slobodnim radnim mjestima prikupljenim tokom 2020. godine.

Podijelite vijest

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nakon provedene analize objavljenih oglasa prikupljenih od strane službi i zavoda za zapošljavanje, Projektni tim je u saradnju sa službma/zavodom izradio izvještaje za sljedeće kantone:  

  • Zeničko-dobojski kanton
  • Bosansko-podrinjski kanton
  • Kanton 10 
  • Unsko-sanski kanton.  

Osim ova četiri izvještaja, pripremljeni su i izvještaji o slobodnim radnim mjestima u Republici Srpskoj i izvještaj o slobodnim radnim u Republici Sloveniji za radnike iz BiH. Izvještaji će biti korišteni kao analitička podloga za unapređenje razmjene oglasa u skladu sa međunarodnim standardima, te povećanja udjela službi/Zavoda u ukupnom broju objavljenih oglasa od strane poslodavaca.

Svi izvještaji su dostupni na web stranici projekta www.trzisterada.ba, te na stranicama službi za zapošljavanje.

PROČITAJTE

POVEZANE VIJESTI

NAJAVA DOGAĐAJA: AKADEMIJA ZA UNAPREĐENJE ISTRAŽIVANJA TRŽIŠTA RADA – MODUL 3: PROVOĐENJE ANKETIRANJA: „Proces anketiranja – uloga anketara“

Federalni zavod za zapošljavanje uz tehničku podršku projekta Evropske unije „Unapređenje istraživanja tržišta rada“ provodi periodična ispitivanja potreba poslodavaca. Obuka ima za cilj pripremu anketara za proces prikupljanja podataka, upoznavanje sa metodološkim aspektima istraživanja, istraživačkim instrumentarijem, te procesom prikupljanja podataka.    

NAJAVA DOGAĐAJA: Javna diskusija sa studentima

Dio plana diskusije: Javna rasprava o tome kakva bi trebala biti Strategija zapošljavanja FBiH, a kako bi ispunila njihova očekivanja i potrebe ima za cilj da pojasni proces strateškog planiranja, te da sugeriše na koji način se mladi mogu uključiti u razvojne procese, ali i na koji način mjere mogu pomoći mladima.